扫描学姐二维码

领取考研资料

领取考研资料
领取考研资料

雷哥考研 > 题库 > 2020年管理类联考英语二全真模拟试卷(五) > 阅读理解A

Text 2
  The government plans to sell out part of the student loan book. Disposing of government assets is a risky business. Despite his claim to have “saved the world” in 2008 by averting the collapse of the British banking industry, many voters instead remember Gordon Brown as the dupe who flogged Britain’s gold when prices were at a historical low.   Now Jo Johnson, the universities minister, must hope for better luck. On February 6th he set out a plan to sell a slice of the student debt held by the government. It is a pioneering move: Britain is the first country to hawk income-contingent student loans to private investors. The proposed sale has been a decade in the making.   In 2008 the Labour government passed the Sale of Student Loans Act, which laid the legal groundwork. The deal’s complexity is the main reason for the delay. It would involve around £4bn ($5bn) of loans made to nearly half a million students, who began making repayments between 2002 and 2006. The deal would involve slightly less than 10% of the student debt the government holds from before the tuition-fee system was changed in 2012. If all goes well it is expected to sell further tranches of the debt.   Selling it gradually is sensible, says Nicholas Barr of the London School of Economics, since nobody has much idea how it will work out. Opposition to the sale has been building for some time. In 2014 the National Union of Students warned the government against flogging the debt to“some unscrupulous, bowler hatted, fat-cat profiteers.”   More recently, critics have worried that graduates may lose out if the purchaser of the debt decided to tinker with the terms of their loans. The government has promised that there will be no such changes. That means graduates may in fact benefit from the sale. If the terms of the loans are fixed, the government would no longer be able to fiddle with them, as George Osborne, then chancellor, did with a different generation of student loans in 2015.   But, notes Nick Hillman of the Higher Education Policy Institute, it would also be harder for a future government to relax the conditions, perhaps as part of a pre-election giveaway. A bigger worry is that the taxpayer will get a bad deal. When a previous government sold a more straightforward form of student debt from the 1990s, the hope was that the buyer would be more tenacious when chasing delinquent graduates. Since repayment is now deducted straight from pay-packets, there is no obvious way for investors to whip the regime into better shape.   And buyers are likely to be leery of income-contingent loans because of the difficulty in assessing their value and because they are an unfamiliar form of debt, says Mr Barr. The government is simply swapping a future flow of income for cash today, and will probably pay to do so.

27. We can learn that the Sale of Student Loans Act    .

正确答案:暂无

  • 雷哥网解析
  • 网友解析
根据题干Sale of Student Loans Act定位至文章第三段段首。which laid the legal groundwork说明A正确;根据第三段第二句The deal’s complexity is the main reason for the delay(这个提案的复杂程度是其被推迟的主要原因)可知B错误;C在文中没有提及;D项在第四段最后一句有体现In 2014 the National Union of Students warned the government against flogging the debt to“some unscrupulous, bowler hatted, fat-cat profiteers.”(在2014年,全国学生联合会警告政府不要贩售这些学生贷款给那些不择手段、冠冕堂皇、一夜暴富、唯利是图的人),因此D项错误。

题目讨论 0条评论)

用户头像
提交

    近期活动

    领取资料
    关闭
    扫码领取考研体验课+院校资料
    扫码领取考研体验课+院校资料